Nieuwe webshop voor Sportsokken.nl

De opdracht

Onze trouwe klant Hooghuis Sport- en Kledingservice is gespecialiseerd in, jawel, sportkleding. Hiermee richten zij zich op hun zakelijke relaties met scholen, bedrijven en gemeentes waarbij middels pasdagen studenten en werknemers worden voorzien van de juiste kleding. Zij zagen echter ook kansen om met hun aanbod van mooie A merken, de particuliere markt te betreden. Een nieuw bedrijf genaamd Sportsokken.nl was geboren. Aan ons toevertrouwd om hier een goed werkende webshop voor te realiseren.

Nauwkeurig de voetmaat opmeten

Om de juiste sok te vinden is het noodzakelijk om onder andere de voetmaat te weten. Het realiseren van een webshop op maat vraagt ook om de juiste input. Aan de hand van een uitgebreid intakegesprek kwamen we alles te weten over de wensen van de klant. Maar ook welke doelgroep en uitstraling er precies bij Sportsokken.nl past. Met een compleet beeld van het bedrijf en hun visie werd een concept design uitgewerkt.

Voor iedere sport de juiste sok 

Het snel vinden en eenvoudig kopen van de juiste sok waren de belangrijkste eisen voor de webshop. Omdat consumenten op diverse manieren zoeken, zoals op merk of soort sport, is het van belang dat iedere sok ook op die manier bereikt kan worden. Er zijn dus verschillende onderverdelingen en filtermogelijkheden ingebouwd. Vanuit de homepagina kan een bezoeker direct via soort sport, merk en categorie zijn keuze maken. 

Daarnaast waren termen als fris, modern, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk ontzettend belangrijk in het design. Ook het doortrekken van de stijl in het logo naar de gehele webshop is duidelijk terug te zien in kleur en lettertype. 

Google Ads voor meer zichtbaarheid en vindbaarheid

De Google Ads campagnes sluiten perfect aan op de ingebouwde onderverdeling op merk, sport en categorie en vormen de basis voor de internetmarketingstrategie die Sportsokken.nl ook geheel aan ons uitbesteed. Vooral met shopping campagnes worden er op dit moment zeer positieve rendementen behaald. 

Google Ads zorgt ervoor dat dit jonge en nieuwe bedrijf direct mee kan draaien met de grote jongens in de zoekresultaten. 

Een samenwerking die zit als gegoten

Bas van Sportsokken.nl was zeer tevreden met onze aanpak en met de professionele, moderne en overzichtelijke webshop als eindresultaat. Ook de samenwerking op het gebied van internetmarketing zit als gegoten. Wekelijks worden verbeteringen aan de hand van resultaten en analyses uitgevoerd. Zo zorgen we er samen voor dat Sportsokken.nl blijft groeien om uiteindelijk een dominante plek in de markt te bemachtigen.

Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan snel op https://www.sportsokken.nl.

Bas van Sportsokken.nl
Wij werken al jaren samen met Onlinq en zijn zeer tevreden met de professionele en moderne webshop. Ook de samenwerking op het gebied van internetmarketing zit als gegoten. Wekelijks worden resultaten geanalyseerd om verbeteringen uit te voeren....
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op