Bedrijfsnetwerk optimaal beveiligd

We zijn in onze dagelijkse werkzaamheden steeds afhankelijker geworden van een verbonden wereld. Hierdoor neemt ook onze kwetsbaarheid toe. Dagelijks worden Nederlandse bedrijven getroffen door virussen en malware.

Een beveiligingspakket is onmisbaar op iedere computer. Alle beveiligingssoftware, van de ingebouwde Windows Defender tot het meest kostbare zakelijke pakket, scant op dreigingen en herkent gedragspatronen van toepassingen. Dat voorkomt dat je slachtoffer wordt van een (variant op een) bekende aanval. Commerciële pakketten stellen zich uitsluitend ten doel om dreigingen snel te herkennen en de risico's af te wenden. Hierdoor is de kans groter dat bedreigingen sneller worden herkent dan bij gratis of ingebouwde software. Onlinq biedt daarom beveiligingssoftware aan van diverse grote producenten zoals F-Secure en Kaspersky.

Er zijn daarnaast ook enkele zaken waar je zelf alert op kunt zijn, denk hierbij aan:

  • Blijf scherp
    De meest gebruikte manier van malware is het infecteren door middel van een e-mail met daarin een "rekening" of een link naar een malafide website. Mail en links worden centraal in de gaten gehouden en bij een mogelijke dreiging geblokkeerd. Maar voor die dreiging geconstateerd wordt, vallen er al enkele slachtoffers. Door scherp te blijven voorkom je niet iedere besmetting, maar verlaag je wel de kans om een virus te krijgen.
  • Automatische updates
    Virussen en malware misbruiken kwetsbaarheden in het besturingssysteem om actief te worden. Door het installeren van de laatste updates zorg je ervoor dat bekende lekken niet misbruikt worden.
  • Maak back-ups
    Sla je niet alleen bestanden op de server maar ook op de eigen pc op, of staat hierop specifieke software? Zorg dan voor goede back-ups van jouw pc. Zorg ervoor dat de back-up niet op dezelfde computer staat en idealiter niet in je netwerk hangt.
Benieuwd hoe jouw netwerk beter te beveiligen is? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak

Onze partners

Kaspersky logo
F-secure logo
1A logo