Hosting

Wanneer Onlinq uw site ontwerpt of u al uw eigen site heeft, wilt u deze natuurlijk graag publiceren op het Internet. Hiervoor heeft u een host account nodig. Hosting betekent dat u een bepaalde hoeveelheid ruimte krijgt toegewezen op een computer waarop u uw website met bijbehorende script kunt draaien. Deze computers staan 24 uur per dag direct in verbinding met het Internet. Uw website is daarom altijd toegankelijk voor bezoekers over de gehele wereld.

Het webhosting aanbod van Onlinq is ontwikkeld voor zakelijk gebruik voor zowel kleine als grote websites. U heeft al een eigen hosting account vanaf € 15,- per maand.

Betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksgemak zijn sleutelbegrippen bij het kiezen voor een hostingoplossing. De keuze voor één van de hostingaccounts van Onlinq ligt daarom in veel gevallen voor de hand. Onze servers zijn geclusterd waardoor uw gegevens altijd op meerdere servers opgeslagen staan en de moderne servers zijn onder gebracht in streng beveiligde datacentra.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Onlinq uit Best draagt actief bij aan het aanzienlijk reduceren van de CO² uitstoot als gevolg van onze serverdiensten. We doen dit niet alleen door actief te kiezen voor techniek, leveranciers en partners die reductie van het energieverbruik en CO² uitstoot faciliteren, maar we compenseren ook de CO² die we ondanks onze inspanningen alsnog uitstoten door deel te nemen aan Cleanbits. Deze organisatie is volledig gericht op het helpen van site-eigenaren en providers om zich bewust te worden van de impact van IT diensten op het milieu, het realiseren van klimaat neutrale websites, het stimuleren van groene energie in de ICT sector en het creëren van transparantie over de grote impact van het internet op het milieu.