Werkwijze App ontwikkeling

Wij hanteren een vaste werkwijze, van idee tot realisatie. Hierbij is een persoonlijke benadering ons uitgangspunt. Bij elke fase staan jouw doelen en creatieve ideeën centraal.

Stap 1: Aanvraag

Na ontvangst van de offerteaanvraag beginnen we met een analyse van je app idee. Op basis van de door jouw aangeleverde informatie zullen we een inschatting maken van kosten en tijdsduur.

Stap 2: Ontwerp

Vervolgens stellen we gezamenlijk een ontwerpdocument op. Dit document bevat illustraties en een omschrijving van alle benodigde functionaliteiten. Zo heb je voordat het ontwikkelen begint al zekerheid over hoe jouw app er uit komt te zien.

Deze fase duurt ca. 1-2 weken.

Stap 3: Ontwikkelen

Ons team van ervaren programmeurs ontwikkelt de app volgens het ontwerpdocument. Onze ervaring staat garant voor kwaliteit, en stelt ons in staat om snel werken. Hierdoor blijft maatwerk bij ons betaalbaar. De doorlooptijd van deze fase is afhankelijk van de exacte functionaliteiten.

Stap 4: Testen

Zodra ontwikkelen vergevorderd is sturen we je een werkende testversie. Vervolgens kun je feedback geven en eventuele verbeteringen voorstellen. Mocht je alsnog op elementen willen afwijken van het ontwerpdocument dan is dat uiteraard mogelijk. Ontwikkeling is pas voltooid wanneer jij volledig tevreden bent met het resultaat. De testfase duurt doorgaans één of twee weken.

Stap 5: Publiceren

Om een app te publiceren in de Apple en Google Play Store moet een ingewikkelde procedure worden doorlopen, waarbij aan uitgebreide regelgeving moet worden voldaan. Daarom is het publiceren van jouw app standaard onderdeel van ons aanbod.

Omdat Apple elke app na inzending handmatig controleert moet rekening worden gehouden met een publicatietijd van 1-2 weken.

Nog vragen of jouw wensen samen met ons bespreken? Neem contact met ons op

Onze app ontwikkelaars

Binnen Onlinq houd ik mij met name bezig met app development. Een leuke specialisatie binnen de algemene kaders van webdevelopment. Ik zie het steeds weer als een uitdaging om functionaliteiten op een gebruiksvriendelijke manier te ontwikkelen.
Als developer is het steeds weer een uitdaging om het technisch zo slim mogelijk te realiseren. Daarbij kijk ik ook naar de functionele aspecten voor een gebruiker. Mijn doel is om een applicatie technisch goed en klantgericht op te leveren.