Nieuw webdesign voor Prowines

Opdracht

Arno Aartsen van Prowines is een vinoloog, sommelier én SVH Wijnmeester met een enorme passie voor mooie wijnen.  Hij levert en adviseert zowel aan het bedrijfsleven, de horeca als ook particulieren. Tal van restaurants, hotels en kroegen in de omgeving van Best en Eindhoven zijn al jaren vaste klant. Daarnaast neemt Arno je graag mee op een ontdekkingstocht in de wereld van wijn middels wijncursussen, proeverijen en lezingen. 

Met zijn vorige website kon hij niet meer uit de voeten. Vooral het CMS, het systeem om de website te beheren, was een reden om op zoek te gaan naar een partij die dit logischer en eenvoudiger kon maken. Aan ons de opdracht om voor hem een compleet nieuwe website te realiseren.

Een inspirerend gesprek om te beginnen

Gedurende een inspirerend intakegesprek met Arno kregen wij een goede indruk van het bedrijf en de wensen en behoeften voor de website. Zaken als sfeer en gebruiksvriendelijkheid voerden duidelijk de boventoon. De website diende passie en stijl uit te stralen. Verder wilde Arno graag zijn kennis en kunde via de website kunnen delen. Maar het belangrijkste was de mogelijkheid voor de bezoekers om door een selectie van het assortiment te bladeren en op basis van filters een desbetreffende wijn te ontdekken. Deze uitgangspunten vormden de basis voor het design. 

Van passie naar website

Voor het neerzetten van de juiste sfeer is er gekozen voor een stijlvolle foto als beeldvullende visuele binnenkomer van de website. Dit werd de uitgangspositie voor de rest van het design. De kennis en kunde die Arno Aartsen als gediplomeerd sommelier heeft wordt duidelijk uitgelicht. Omdat proeverijen en cursussen een belangrijk onderdeel van Prowines zijn komen deze op iedere pagina als evenement met datum terug. De bezoeker kan zich tevens direct online inschrijven. Verstrijkt de datum dan verdwijnt automatisch de melding van die proeverij of cursus.  

Op basis van filters als kleur, land en druif kan een bezoeker een selectie van het assortiment van Prowines doornemen. Omdat Prowines geen wijnhandel is die enkel met dozen schuift maar waar juist alles draait om passie en advies is het een bewuste keuze van Arno geweest om niet direct online te kunnen bestellen. Bij interesse kan men eenvoudig contact met hem opnemen zodat hij aan de hand van wensen en behoeften een op maat gemaakte wijnformule per klant op kan stellen.  

Een smaakvol resultaat

Zowel Arno als diverse klanten van Prowines waren erg onder de indruk. Professioneel, stijlvol, smaakvol en zeer gebruiksvriendelijk klonken diverse reacties. Mede dankzij de prettige samenwerking met Prowines en een vlot en vlekkeloos traject is dit tot stand gekomen. Wij kijken dan ook terug op een zeer geslaagd project. 

Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan op www.prowines.nl

Arno Aartsen van Prowines
Onling heeft mijn wensen perfect weten te vertalen in een stijlvol en professioneel design. En het beheren van teksten en foto's is ontzettend eenvoudig en logisch. Een wereld van verschil met mijn vorige website.
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op