Over Mike Faber

Mike is als internetmarketeer sinds 2017 werkzaam bij Onlinq. Naast zijn werk, wat hij met veel passie en enthousiasme doet, houdt hij zich met van alles en nog wat bezig. Van filosoferen over Maya’s en Egyptenaren tot aan het verzamelen van comics, wat blijkbaar toch echt wat anders is dan de stripboeken die wij in Nederland kennen. Maar zijn grootste hobby heeft hij te danken aan zijn opa. Die heeft hem namelijk als kleine jongen ooit aangestoken met het vis virus. Reden genoeg om Mike op zijn favoriete visstek aan de Dommel te bezoeken. 

Daar zit hij op deze zonnige dag al stralend aan de waterkant. “Hier kom ik nu echt helemaal tot rust”, zegt hij terwijl zijn hengel inmiddels weer gereed is voor een nieuwe inworp. Zijn eerste poging belandt in de lelies. “Oeps, ja het is niet altijd meteen raak”, en hij haalt zijn lijn weer in om vervolgens bij de tweede worp zijn aas ditmaal wel op de juiste plaats te werpen. “Zo gaat dat met internetmarketing soms ook. Je zet een strategie op, analyseert de resultaten en past waar nodig de tactiek aan. Ik ben continu bezig met het optimaliseren van de online resultaten van klanten. Elke klant is anders en dus ook de aanpak en oplossing verschilt iedere keer weer." Dat maakt zijn werk uitdagend en interessant bevestigt hij. "Internetmarketing en vissen hebben wel wat van elkaar weg."  

“Marketing heeft alles te maken met de juiste positionering in de markt. Het beter vervullen van de behoefte van de klant ten opzichte van de concurrent is de sleutel tot succes. Ik vind het prachtig om als soort van detective samen met de klant om de tafel te zitten om zodoende het bedrijf onder de loep te nemen. De sterktes, die vergroten we uit en dat vormt vaak de basis voor de strategie.” 

Net op het moment dat we hem naar zijn overige hobby’s willen vragen klinkt er een hoge piep en zijn er duidelijk zichtbare tikjes aan de top van de hengel te zien. Mike schiet uit zijn luie vissersstoel en heeft zijn volle aandacht op de hengel gericht. De vis trapt er ditmaal echter niet in want er gebeurt vervolgens niets. Lachend grapt hij “had ik al gezegd dat zowel in mijn vak als met vissen focus zo ontzettend belangrijk is? Je let even niet op en weg is de kans.”

Zijn liefde voor film en muziek, met in het bijzonder techno, is ook duidelijk terug te horen in zijn verhaal. Dit uit hij onder andere door het jaarlijks bezoeken van diverse festivals en evenementen.  Vaak als bezoeker maar soms als veejay, genaamd One Man Kollektiv, waar hij eigengemaakte videofragmenten mixt op de beats van de muziek. Het meest trots is hij echter op zijn collectie van gesigneerde vinylplaten. “Ik struin het internet af naar die ene speciale plaat van een van mijn helden en dan probeer ik deze op een evenement te laten signeren. Met op dit moment zo’n 75 platen is het wellicht een beetje uit de hand gelopen” glundert hij. 

“Ja eigenlijk ben ik een grote speurneus als je het zo bekijkt” sluit hij lachend af. 

Als we het gesprek afronden en hem vragen waarom hij nog niks gevangen heeft, antwoordt hij als een wijs man “Geduld. Vertrouw op je kennis, geduld doet de rest.”

Een afspraak met Mike? Neem direct contact op!