Bestanden op 1A-server benaderen - Windows

Deze instructie legt uit hoe u de bestanden op de 1A-server kan benaderen.

Voordat u begint, dient u een VPN verbinding actief te hebben. Volg deze instructie indien dit nog niet het geval is: https://www.onlinq.nl/support/instellen-vpn-ipsec

Benodigdheden

• PC
  • Gebruikersnaam (gebruikersnaam op de server)
  • Wachtwoord (Wachtwoord van uw account op de server)
  • IP-adres van de server (op te vragen bij Onlinq)
  • Internet verbinding

Stappen

1

Bureaublad

Navigeer naar uw bureaublad.

2

Nieuw

Klik met uw rechtermuisknop op een lege plek op uw bureaublad (niet op een icoon) en selecteer 'Nieuw'

Handleiding stap 2
3

Snelkoppeling

Kies vervolgens voor 'Snelkoppeling'

Handleiding stap 3
4

Locatie

Geef in het eerste scherm in en vervolgens  het IP-adres van de server op (op te vragen bij Onlinq) en klik op 'Volgend'

Handleiding stap 4
5

Naam

Geef in het laatste scherm de naam van uw snelkoppeling in en klik op 'Voltooien'

Handleiding stap 5
6

Snelkoppeling gebruiken

Dubbelklik op de aangemaakte snelkoppeling om de mappen/bestanden op de server te benaderen.