Instellen VPN Windows 10 (IPsec)

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een beveiligde verbinding (VPN) met uw bedrijfsnetwerk kunt maken met standaard applicatie van Windows 10. Hiermee maakt u verbinding met uw bedrijfsnetwerk.

Benodigdheden

• PC
  • Gebruikersnaam (gebruikersnaam op de server)
  • Wachtwoord (Wachtwoord van uw account op de server)
  • Serveradres (op te vragen bij Onlinq)
  • Internet verbinding

Stappen

1

Selecteren van VPN-optie

Om succesvol een VPN verbinding op te zetten in Windows 10 navigeert u naar Instellingen (Rechts onderin - Meldingen) -> VPN.

Indien u deze optie niet ziet, dient u "Uitvouwen" eerst aan te klikken.

Handleiding stap 1
2

VPN toevoegen

Nadat u op VPN heeft geklikt, kunt u de optie "Een VPN-verbinding toevoegen" selecteren.

Handleiding stap 2
3

Gegevens invoeren (deel 1)

Voer onderstaande gegevens in om succesvol een VPN verbinding op te zetten:

• VPN-provider: Windows Ingebouwd
  • Naam van verbinding: Vrij in te geven (in instructie is naam: Test)
  • Servernaam of -adres: Serveradres (op te vragen bij Onlinq)
  • VPN-type: IKEv2
  • Type aanmeldingsgegevens: Gebruikersnaam en wachtwoord
  • Gebruikersnaam: Gebruikersnaam op de server
  • Wachtwoord: Wachtwoord van uw account op de server
  • Mijn aanmeldingsgegevens onthouden: Aanvinken

Klik als laatste "Opslaan"

Handleiding stap 3
4

Verbinding maken

Na de optie "Opslaan" ziet u direct de aangemaakt VPN-verbinding beschikbaar. Klik hierop en selecteer "Verbinding maken"

Verbinding succesvol

U krijgt de melding dat u verbonden bent.