App ontwikkeling met Bluetooth verbinding

Opdracht

Ter uitbreiding van de nieuwe serie vacuümverpakkingsmachines heeft Henkelman Onlinq gevraagd om een app te realiseren. Door middel van deze app kan de gebruiker een Bluetooth connectie maken met de machine. Hiermee kan de gebruiker programma’s en labels aanmaken, zodat deze meteen kiesbaar zijn op de machine. De gebruiker hoeft nu alleen nog maar het product in de machine te leggen om te starten met het gewenste vacumeerproces.

Ontwerpfase

De doelstelling van deze app is dat de gebruiker nog intuïtiever instellingen kan doorvoeren, maar ook om meer opties en functies te bieden die alleen vanuit de app geregeld kunnen worden. Doordat het een goed doordachte app en voor elke gebruiker gemakkelijk te gebruiken moet zijn, heeft het ontwikkelteam van Onlinq op basis van aangeleverde documentatie en randvoorwaarden een userflow opgezet. Nadat de definitieve userflow in iteraties tot stand is gekomen, is het ontwikkelteam gestart met het ontwerp van de app. De app is geheel ontworpen in lijn met de machine.

Realisatie app

Vervolgens is de combinatie van userflow en ontwerp omgezet tot een daadwerkelijke app die beschikbaar is gesteld in de Play Store (Android) en App Store (iOS). Om gegevens tussen de machine en telefoon uit te wisselen maakt de app gebruik van Bluetooth. Hierbij is gekozen om Bluetooth Classic (Android) én Bluetooth LE (iOS) toe te passen vanwege compatibiliteit van beide platformen.

Na de lancering van de app zijn er nog verschillende functionaliteiten toegevoegd. De app is onder de naam “VacAssist” te downloaden in de Play Store en App Store.

Dennis Akerboom, R&D Engineer bij Henkelman
Mede dankzij Onlinq hebben we een prachtig innovatief product mogen introduceren. We zijn erg tevreden over de samenwerking en het resultaat!
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op