Internationale dag van het internet

Vandaag is het “Internationale dag van het internet”.

En wie had voor 1969 kunnen bedenken dat het internet zo’n cruciaal onderdeel van ons leven zou worden. Want hoewel consumenten in 1993 toegang kregen tot het netwerk was dit in eerste instantie enkel voor militair- en overheidsdoeleinden bestemd onder de naam ARPANET. Hier werd op 29 oktober in ‘69 de allereerste externe verbinding tussen twee computers tot stand gebracht.

Na 30 jaar gebruik onder consumenten kunnen we met gemak stellen dat het internet onmogelijk meer weg is te denken uit ons leven. Van communicatie via socials, informatie zoeken in Google en online shoppen tot navigatie, gezondheidszorg, overheidsdiensten. online werken en bankieren. Het internet is een integraal onderdeel van ons dagelijks leven geworden.

Daarnaast is de wereld vele malen kleiner geworden. Grootouders zien hun kleinkinderen live aan de andere kant van de oceaan opgroeien, mensen worden zich meer en sneller bewust van wereldnieuws en de impact van een enkel persoon is groter dan ooit.

Kortom de toepassingen van het internet zijn vrijwel eindeloos en blijven evolueren naarmate nieuwe technologieën en diensten worden ontwikkeld. Het heeft ons leven op vele manieren verbeterd en heeft de manier waarop we werken, communiceren, leren, en ontspannen fundamenteel veranderd.

Lang leve het internet! Mits de verbinding lekker loopt.

Zo niet. Je weet ons te vinden. Dan kijken we graag samen naar de mogelijkheden voor een optimaal netwerk!