Instellen VPN Windows 7 (IPsec)

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een beveiligde verbinding (VPN) met uw bedrijfsnetwerk kunt maken met standaard applicatie van Windows 7. Hiermee maakt u verbinding met uw bedrijfsnetwerk.

Benodigdheden

• PC
  • Gebruikersnaam (gebruikersnaam op de server)
  • Wachtwoord (Wachtwoord van uw account op de server)
  • Serveradres (op te vragen bij Onlinq)
  • Internet verbinding

Stappen

1

VPN Zoeken

Klik op Start om vervolgens te zoeken naar 'VPN'

Klik op 'VPN-verbinding (Virtueel particulier netwerk) instellen' om de procedure te starten.

Handleiding stap 1
2

Configuratie

Geef de volgende gegevens op om vervolgens op 'Volgende' te klikken:

Internetadres: server adres (server.domeinnaam.nl/domeinnaam.nl.alt001.com)

Naam van doel: Geef de VPN verbinding een naam om te herkennen

Overige instellingen mogen leeg gelaten worden.

Handleiding stap 2
3

Gebruikergegevens

Geef uw Gebruikersnaam en Wachtwoord in het volgende scherm om de verbinding te voltooien.

Vink 'Dit wachtwoord onthouden' aan.

Domein mag leeg gelaten worden.

Klik op 'Verbinding maken'

Handleiding stap 3
4

Controle

Er wordt een controle uitgevoerd.

Handleiding stap 4
5

Mogelijk foutmelding

U zult mogelijk een foutmelding krijgen. Indien dit het geval is, klik op 'Toch verbinding maken'. Als dit niet het geval is, heeft u succesvol een VPN verbinding gemaakt. Verbreek de verbinding met de huidige VPN om instellingen aan te passen. De instructie voor deze handeling kunt u vinden in stap 15. Als dit gedaan is, ga verder met stap 6.

Handleiding stap 5
6

Netwerkcentrum

Open het netwerkcentrum door in Start zoeken naar 'Netwerkcentrum'

Handleiding stap 6
7

Adapterinstellingen

Klik aan de linkerkant van het scherm op 'Adapterinstellingen Wijzigen' om instelling m.b.t. de VPN verbinding aan te passen

Handleiding stap 7
8

Wijzig Eigenschappen

Klik met de rechtermuis op uw VPN verbinding om instellingen aan te passen.

9

Wijzingen (Opties)

Navigeer direct naar het tabblad: Opties om de volgende instellingen aan te geven:

Kiesopties: Vink hier 'Vragen om naam, wachtwoord, certifcaat, enzvoort.' uit

Handleiding stap 9
10

Wijzigingen (Beveiliging)

Navigeer daarna naar het tabblad: Beveiliging en pas de volgende instellingen aan:

Type VPN: IKEv2

Handleiding stap 10
11

Wijzigingen (Netwerk)

Navigeer daarna naar het tabblad: Netwerk en pas de volgende instellingen aan:

Vink 'Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6)' uit

Selecteer 'Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4)' en klik op 'Eigenschappen'

Handleiding stap 11
12

Eigenschappen IPv4

Klik op Geavanceerd...

Handleiding stap 12
13

Standaard gateway

Zet de volgende optie uit 'Standaardgateway in het externe netwerk gebruiken'

Klik op 'OK' twee maal om op het tabblad 'Netwerk' uit te komen.

Klik nogmaals op 'OK' om het scherm af te sluiten

Handleiding stap 13
14

Verbinding maken

Momenteel bevind u zich in het 'Netwerkcentrum'

Selecteer uw VPN verbinding met rechtermuisknop om een verbinding te maken.

Handleiding stap 14
15

Verbinding succesvol

Als u rechts onderin op uw Internet icoon klikt, krijg u de melding dat succesvol verbonden is.

*In dit scherm kunt u ook connectie maken en verbreken