Cloud server openen voor Windows

Deze instructie beschrijft hoe je met een Windows computer de Cloud server opent.

Deze instructie is bedoeld voor klanten met een 1A-server en een Cloud-server.

Onduidelijk of u hier gebruik van maakt, neem contact op met Onlinq.

Benodigdheden

• Windows computer
  • Internet verbinding
  • Gebruikersnaam en wachtwoord (op te vragen bij Onlinq)
  • 1A-server/Cloud server

Stappen

1

Navigeren naar de 1A-server

Open uw browser en navigeer naar uw 1A-server (op te vragen bij Onlinq)

Klik vervolgens op 'Cloud-werkplek'

Als u deze optie niet ziet, heeft u geen Cloud-server.

2

Login

Login met uw domein, gebruikersnaam en wachtwoord (Op te vragen bij Onlinq)

Klik daarna op 'Sign in'

3

Cloud-Werkplek

Klik daarna op 'Cloud-Werkplek'

In uw browser ziet u een download starten. Klik op deze download om de Cloud-server te openen.

Ook kunt u dit bestand verslepen naar uw bureaublad om de Cloud-server direct vanaf uw bureaublad te benaderen. Geef dit bestand een duidelijk naam.

De schermafbeelding kan afwijken met uw browser

4

Verbinden

Klik op 'Verbinden'

Vink de optie 'Niet meer vragen voor externe verbindingen van deze uitgever' aan om deze melding niet meer te krijgen.

5

Verbinding wordt gemaakt

De verbinding wordt tot stand gezet.

6

Inloggen

Geef wederom uw domein, gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op 'Ok'

Succesvol ingelogd

De verbinding wordt verder tot stand gebracht.

Na een moment wachten bent u ingelogd.