Cloud server openen voor MAC

Deze instructie beschrijft hoe je met een MAC computer de Cloud server opent.

Deze instructie is bedoeld voor klanten met een 1A-server en een Cloud-server.

Onduidelijk of u hier gebruik van maakt, neem contact op met Onlinq.

Benodigdheden

• MAC computer
  • Internet verbinding
  • Gebruikersnaam en wachtwoord (op de vragen bij Onlinq)
  • 1A-server/Cloud server

De app Microsoft Remote Desktop installeren? Lees hier hoe

1

Microsoft Remote Desktop app installeren

Open de 'App Store' en zoek naar 'Microsoft Remote Desktop' en download deze.

(Druk eerst op 'Get' en dan op 'Install')

2

Navigeren naar de 1A-server

Open vervolgens uw browser en navigeer naar uw 1A-server (op te vragen bij Onlinq)

Klik vervolgens op 'Cloud-werkplek'

Als u deze optie niet ziet, heeft u geen Cloud-server.

3

Login

Login met uw domein, gebruikersnaam en wachtwoord (Op te vragen bij Onlinq)

Klik daarna op 'Sign in'

4

Cloud-Werkplek

Klik daarna op 'Cloud-Werkplek'

In uw browser ziet u een download starten. Klik op deze download om de Cloud-server te openen.

Ook kunt u dit bestand verslepen naar uw bureaublad om de Cloud-server direct vanaf uw bureaublad te benaderen. Geef dit bestand een duidelijk naam.

5

Verbinden

De verbinding wordt tot stand gebracht en u krijgt de mogelijkheid om uw gegevens in te geven.

Na het ingeven, klikt u op 'Continue'

6

Verbonden

Uw verbinding wordt tot stand gebracht en na enkele momenten bent u succesvol ingelogd op de Cloud-server