Instellen VPN IOS (OpenVPN)

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een beveiligde verbinding met uw bedrijfsnetwerk kunt maken met OpenVPN. Hiermee maakt u verbinding met uw bedrijfsnetwerk.

Benodigdheden

• IOS Apparaat
  • Wi-Fi verbinding of 4G
  • Gebruikersnaam (gebruikersnaam op de server
  • Wachtwoord (Wachtwoord van uw account op de server)
  • Serveradres (op te vragen bij Onlinq)

Stappen

1

Download OpenVPN Connect

Zoek in de App Store naar 'OpenVPN Connect' en download deze op uw apparaat.

2

Navigeren naar

Navigeer naar het serveradres (op te vragen bij Onlinq), gebruik hiervoor uw PC. Klik op 'server-info'

Handleiding stap 2
3

Download het ovpn-bestand

Nadat u op 'Server Info' heeft geklikt, ziet u in het scherm onderin in het oranje: ovpn-bestand. Klik hierop en download dit bestand. Voeg dit bestand toe in een e-mail en stuur de e-mail naar het e-mail adres wat staat ingesteld op uw apparaat.

Handleiding stap 3
4

Openen van het ovpn-bestand

In uw mail vind u het ovpn-bestand. Klik op de bijlage en 'Kopieer naar OpenVPN'

Handleiding stap 4
5

Importeren van het ovpn-bestand

Nadat u bovenstaande actie heeft uitgevoerd, wordt OpenVPN applicatie geopend. Onder het kopje 'NEW PROFILES ARE AVAILABLE' ziet u gegevens betrekking tot uw server. Klik op het groene plusje voor het toevoegen.

Handleiding stap 5
6

Connectie maken

Na het selecteren van groene plus krijgt u de mogelijkheid om uw Gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. Voer deze in en klik op de slider na rechts om uw gegevens op te slaan. Klik vervolgens op de slider bij 'Connection' om connectie te maken.

Handleiding stap 6
7

Instellen voltooid

Na de bovenstaande stap heeft u succesvol connectie gemaakt met uw VPN verbinding.

Laat deze verbinding actief als u bestanden van uw server wilt inzien als u NIET verbonden bent met uw netwerk.