Instellen VPN Android

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een beveiligde verbinding met uw bedrijfsnetwerk kunt maken met OpenVPN. Hiermee maakt u verbinding met uw bedrijfsnetwerk.

Benodigdheden

• Android Apparaat
  • Wi-Fi verbinding of 4G
  • Gebruikersnaam (gebruikersnaam op de server
  • Wachtwoord (Wachtwoord van uw account op de server)
  • Serveradres (op te vragen bij Onlinq)

Stappen

1

Download OpenVPN Connect

Zoek in de Play Store naar OpenVPN Connect en download deze op uw apparaat.

Handleiding stap 1
2

Navigeren naar

Navigeer naar het serveradres (op te vragen bij Onlinq), gebruik hiervoor de browser van uw Android toestel. Klik op "server-info"

Handleiding stap 2
3

Download het ovpn-bestand

Door op "ovpn-bestand" te klikken word dit bestand gedownload.

Handleiding stap 3
4

Importeren van het bestand

Vervolgens dient u de applicatie : OpenVPN te openen en te klikken op Meer (Rechts bovenin) -> Import.

Handleiding stap 4
5

Import profile from SD Card

Bij het selecteren van Meer - Import, mag u kiezen voor Import Profile from SD Card.

Handleiding stap 5
6

Locatie van het bestand

U kunt het bestand vinden in "Download"

Handleiding stap 6
7

Selecteren van het bestand

Na het selecteren van Download, kunt u eenmalig klikken op *webpagina.ovpn* en vervolgens op SELECT.

Handleiding stap 7
8

Invoeren van gegevens

Bij de volgende stap dient de onderstaande gegevens in te voeren:

• Username: Uw gebruikersnaam
  • Wachtwoord: Uw Wachtwoord

Klik vervolgens op "SAVE" en "Connect"

Handleiding stap 8
9

Toestemming voor VPN-connectie

In de volgende stap word er gevraagd voor toestemming om de verbinding toe te staan.

Klik hier op "OK"

Handleiding stap 9
10

VPN verbinding opgezet

Na de bovenstaande stap heeft u succesvol connectie gemaakt met uw VPN verbinding.

Laat deze verbinding actief als u bestanden van uw server wilt inzien als u NIET verbonden bent met uw netwerk.