Windows laptop scherm delen met TV

Deze instructie legt uit hoe u het scherm van uw Windows laptop deelt met uw Smart TV.

Benodigdheden

• Windows 10 laptop
  • Smart-TV (de functionaliteit om het scherm te weergeven is een vereist, dit is niet standaard op alle TV's)
  • Beide apparaten dienen op hetzelfde netwerk aangesloten te zijn.
  • Een WiFi verbinding is voor de laptop een vereiste
  • De TV mag een WiFi - of bekabelde verbinding hebben

Stappen

1

TV aanzetten

Zet als eerste uw TV aan.

2

Laptop WiFi verbinding

Controleer dat uw laptop een werkende WiFi verbinding heeft.

Mocht u gebruik maken van een gast WiFi (b.v. Guest oid), schakel om naar het eigen WiFi.

3

Verbinding maken met een draadloos scherm beeldscherm

Gebruik de toetsencombinatie 'Windows-toets' (tussen de CTRL en ALT) + P om het volgende scherm te tonen.

Kies als eerst voor 'Dupliceren'

Kies daarna voor 'Verbinding maken met een draadloos beeldscherm'

4

TV selecteren

U wordt doorgeleid naar een ander scherm. U ziet hier het merk + type van uw TV staan.

Klik op dit resultaat om verbinding te maken.

5

Verbinding gemaakt

Na enkele seconde ziet u het beeld van uw laptop ook op uw TV.

U bestuurt de laptop zoals normaal.