PC in domein plaatsen

Deze handleiding beschrijft hoe een pc in een domein geplaatst kan worden of wanneer er geen vertrouwensrelatie met het domein is, deze weer hersteld kan worden.

Benodigdheden

• Lokale administrator account (Deze kunt u opvragen bij Onlinq)
  • Gebruikersnaam en wachtwoord van een domein administrator

Wanneer u bovenstaande gegevens niet heeft, gelieve eerst contact op te nemen met Onlinq aangezien anders de situatie kan voordoen dat u niet meer kunt inloggen op uw pc.

Stappen

1

Ga naar computereigenschappen

• Log in als administrator met gebruikersnaam: 'administrator' en het wachtwoord.
  • Klik met de rechtermuisknop op 'Deze computer' en kies 'eigenschappen'
  • Klik op 'Instellingen wijzigen'
  • Klik in het volgende scherm nogmaals op 'wijzigen'

Handleiding stap 1
2

Indien er geen vertrouwensrelatie is met het domein: Plaats de computer in een werkgroep

Deze stap voert u uitsluitend uit wanneer de medewerker bij het inloggen de melding krijgt dat er geen vertrouwensrelatie met het domein is.

• Vink aan dat de computer in een werkgroep geplaatst moet worden
  • Verzin een fictieve werkgroepnaam (afwijkend van uw domein, bv. TEST)
  • U krijgt de waarschuwing dat u in bezit moet zijn van het lokale administratoraccount. Bevestig dit.
  • Het systeem vraagt om een gebruikersnaam en wachtwoord. Hier kunt u fictieve gegevens invullen. Bv gebruikersnaam "a" en wachtwoord "a"
  • Herstart hierna de pc
Handleiding stap 2
3

Plaats de computer in het domein

• Indien vorige stap is uitgevoerd: voer wederom stap 1 uit
  • Selecteer dat de computer in het domein geplaatst moet worden
  • Voer het domein in. Veelal is dit bedrijfsnaam.intern
  • Wanneer het domein juist is en kan worden bereikt wordt gevraagd om uw domainadmin gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. Voer deze in
  • Herstart de pc
  • De gebruiker kan inloggen in het domein