Instellen van POP mailbox in Outlook (handmatig)

Deze handleiding beschrijft hoe u een bij Onlinq POP3 mailbox kunt toevoegen aan uw Outlook.

Benodigdheden

• Een POP3 mailbox bij Onlinq
  • Uw e-mailadres (is tevens uw gebruikersnaam)
  • Uw wachtwoord

Stappen

1

Account toevoegen

Klik na het openen van Microsoft Outlook boven in de menubalk op 'Bestand' en vervolgens op de button 'Account toevoegen'

Handleiding stap 1
2

Welkom bij Outlook

• Geef uw e-mailadres in
  • Vink 'Ik wil mijn account handmatig instellen' aan

Klik vervolgens op 'Verbinding maken'

Handleiding stap 2
3

Alles wordt voorbereid

U krijgt de melding dat alles wordt voorbereid

Handleiding stap 3
4

Accounttype kiezen

U krijgt de melding om een accounttype te kiezen. Selecteer hier voor 'POP'

Handleiding stap 4
5

Pop Accountinstellingen

Voer de volgende gegevens in en zet de volgende vinkjes aan:

• (Inkomende e-mail) Server: mail.uwdomeinnaam.nl - > Poort : 995
  • Vink 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL/TLS)' aan
  • Vink 'Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen' aan
  • (Uitgaande e-mail) Server: mail.uwdomeinnaam.nl - > Poort: 465
  • Versleutelingsmethode: SSL/TLS
  • Vink 'Aanmelding via beveiligd-wachtwoordverificatie (SPA) vereisen' aan

Na het invullen van deze gegevens, klik u op 'Verbinding maken'

Handleiding stap 5
6

Wachtwoord ingeven

Geef in het volgende scherm uw wachtwoord in. Zorg ervoor dat 'Het wachtwoord opslaan in de wachtwoordenlijst' is aangevinkt en klik op 'OK'

Handleiding stap 6
7

Account is ingesteld

De melding komt naar voren dat het instellen van uw mailaccount succesvol is uitgevoerd.

Klik op 'OK' om gebruik te maken van uw email account.