IMAP mailbox wijzigen in Outlook

Deze handleiding beschrijft hoe u een bij Onlinq hosted IMAP mailbox kunt wijzigen in Outlook.

Benodigdheden

• Een IMAP mailbox bij Onlinq
  • Uw e-mailadres
  • Uw wachtwoord

Stappen

1

Selecteren

Klik na het openen van Microsoft Outlook boven in de menubalk op 'Bestand' en vervolgens op de button 'Accountinstellingen'. In het drop-down menu klik nogmaals op 'Accountinstellingen'

Handleiding stap 1
2

Mailaccount selecteren

Selecteer in het scherm 'Accountinstellingen' het e-mailadres van toepassing en klik op 'Wijzigen'

Dit werkt alleen met een POP/SMTP account.

Handleiding stap 2
3

Wijzigen

In het eerste scherm krijgt u een aantal regels. Voer hierin de volgende gegevens in

• Naam: Naam van uw mailbox
  • E-mailadres: E-mail adres van het account
  • Server voor inkomende e-mail: mail.domeinnaam.nl
  • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): mail.domeinnaam.nl
  • Gebruikersnaam: E-mail adres van het account
  • Wachtwoord: Wachtwoord bijhorend het gebruikersnaam
  • Er mag een vinkje gezet worden bij 'Wachtwoord Onthouden'
  • Er hoeft geen vinkje bij 'Beveiligd-wachtwoord verificatie (SPA) is verplicht' gezet te worden.

Klik hierna op 'Meer Instellingen'

Handleiding stap 3
4

Tabblad: Server voor uitgaande e-mail

Als u op 'Meer Instellingen' heeft geklikt, mag u navigeren naar het scherm 'Server voor uitgaande e-mail'

Er dient een vink aangezet te worden bij 'Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' Hierdoor zal de optie worden gekozen bij 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail'

Indien dit niet het geval is, kunt u dit zelf selecteren.

Handleiding stap 4
5

Tabblad: Geavanceerd

In het tabblad 'Geavanceerd' kunt u de volgende instellingen invullen.

• Inkomende e-mail (IMAP): 995
  • Vink bij 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)'
  • Uitgaande e-mail (SMTP): 465
  • Selecteer 'SSL' bij 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding'
  • Vink bij 'Een kopie van berichten op de server achterlaten'
  • Vink bij  'Van server verwijderen na ** dagen' (deze aantal dagen is vrij in te geven)
Handleiding stap 5
6

Bevestiging

Bij het invoeren van de gegevens, druk op 'OK' en volgens op 'Volgende'

7

Controle

Bij het klikken op 'Volgende' word een controle uitgevoerd. Wacht op deze controle. Er zal tweemaal de melding 'Voltooid' verschijnen.