iCloud mailbox instellen in Outlook voor de MAC (IMAP)

Deze handleiding beschrijft hoe u uw icloud mail adres kunt toevoegen aan uw Outlook profiel op uw MAC computer.

Let op! Deze actie werkt alleen voor Outlook op uw MAC (niet Windows)

Benodigdheden

• Een iCloud mailbox
  • E-mailadres van uw iCloud account
  • Wachtwoord van uw iCloud account

Stappen

1

Open Outlook

Open uw Outlook applicatie en navigeer naar Hulpmiddelen -> Accounts.

2

Nieuw account toevoegen

Klik op de '+' links onderin en selecteer vervolgens 'Nieuw Account...'

Handleiding stap 2
3

E-mailadres

Geef in het volgende scherm uw iCloud e-mailadres in en klik op 'Doorgaan'

Handleiding stap 3
4

Niet Outlook.com?

Klik in het volgende scherm op 'Niet Outlook.com?' (rechts bovenin)

Handleiding stap 4
5

IMAP/POP

Selecteer in dit scherm 'IMAP/POP'

6

Inloggen

Voordat u de e-mail instellingen ingeeft, dient u eerst twee factor authenticatie in te schakelen en een app-wachtwoord te genereren.

Navigeer eerst naar https://appleid.apple.com/#!&page=signin en login met uw iCloud e-mailadres en wachtwoord.

*Mocht u niet eerder zijn ingelogd in dit portaal, dient u de stappen te volgen om uw account te activeren.*

Handleiding stap 5
7

Twee factor authenticatie

Als u bent ingelogd, dient u eerst te controleren of twee-factor-authenticatie is ingeschakeld. Mits dit niet het geval is, kunt u deze optie activeren in het portaal. Volg de stappen om de proces te voltooien.

8

App-specifieke wachtwoorden

Als de twee-factor-authenticatie is ingeschakeld, dient u in hetzelfde scherm een app-specifiek wachtwoord te generen om te gebruiken in uw Outlook profiel.

• Kies voor de optie 'Maak wachtwoord aan'
  • Geef een wachtwoord-label op bv. Outlook wachtwoord
  • Klik op 'Maak aan'

Noteer vervolgens het wachtwoord en gebruik dit wachtwoord in de volgende stap

9

Instellingen

Geef de volgende gegevens op om uw account succesvol in te stellen:

• Type = IMAP
  • E-mailadres = iCloud e-mailadres
  • Gebruikersnaam = iCloud e-mailadres
  • Wachtwoord = het gegeneerde wachtwoord in de vorige stap aangemaakt
  • Server voor inkomende e-mail = imap.mail.me.com
  • Poort = 993
  • Vink 'SSL gebruiken om verbinding te maken' aan
  • Server voor uitgaande e-mail = smtp.mail.me.com
  • Poort = 587
  • Vink ' SSL gebruiken om verbinding te maken' aan

Klik vervolgens op 'Account toevoegen'