Installatie, Configuratie van File Browser op IOS

In deze handleiding wordt beschreven hoe u File Browser voor uw iPhone/iPad kan installeren en configureren. File browser kan worden gebruikt voor het benaderen van lokale en netwerk bestanden. Voor het gebruik van deze applicatie buiten uw netwerk volg de handleiding: Instellen VPN IOS.

Benodigdheden

• IOS apparaat
  • Wi-Fi verbinding of 4G
  • Gebruikersnaam (gebruikersnaam op de server)
  • Wachtwoord (Wachtwoord van uw account op de server)
  • IP adres van uw server (na te vragen bij uw IT-verantwoordelijke of Onlinq)
  • Indien u extern bent: VPN verbinding

Stappen

1

Download van File Browser

Download de applicatie: FileBrowser in de App Store.

Handleiding stap 1
2

Eerste melding FileBrowser

Open de app waar u direct de melding krijgt “Bedankt voor het gebruik van FileBrowser”

Door de knop “Ga verder” te gebruiken, zult u deze melding laten verdwijnen.

Handleiding stap 2
3

Tweede melding

U krijgt daarop volgend een melding voor andere apps van Stratospherix. U kunt hiervoor de knop “Doorgaan” gebruiken.

Handleiding stap 3
4

Toevoegen van locatie

Rechts bovenin ziet u een + staan waardoor een locatie kan toevoegen. Klik hierop.

Handleiding stap 4
5

Selectie in opslag mogelijkheid 1

Na dat u op de + heeft geklikt, krijgt u de mogelijkheid om tussen 3 verschillende opslag mogelijkheden te verbinden, kies in dit scherm voor “Computer/Drive”

Handleiding stap 5
6

Selectie in opslag mogelijkheid 2

Na het selecteren van “Computer/Drive” krijgt u nogmaals de vraag met welk opslagmogelijkheid verbinding gemaakt dient te worden. Hierin kiest u “PC”

Handleiding stap 6
7

Selectie in opslag mogelijkheid 3

Nadat u heeft gekozen voor de optie “PC” krijgt u nogmaals een scherm. Waarbij de optie “Handmatig instellen” word weergegeven, kies voor deze optie.

Handleiding stap 7
8

Toevoegen van PC/Drive

In het volgende scherm krijgt u de mogelijkheid van het toevoegen van een PC.

Gebruik de instellingen zoals hieronder:

• Vink PC aan
  • Voer bij adres het IP adres of naam van de server in (na te vragen bij IT verantwoordelijke of OnlinQ)
  • Selecteer bij Gebruikersnaam “Bewerken” en voer uw Gebruikersnaam in
  • Selecteer bij Wachtwoord “Bewerken” en voer uw Gebruikersnaam in
  • Druk rechts bovenin op “Gereed” - > “Bewaar” -> “Gereed”
Handleiding stap 8
9

Configuratie compleet

De configuratie is goed doorlopen en u zult bij het kopje “Externe Bestanden” uw server zien.