Installatie, Configuratie van ES File Explorer

In deze handleiding wordt beschreven hoe u ES File Explorer voor uw Android apparaat kan installeren en configureren. ES File Explorer kan worden gebruikt voor het benaderen van lokale en netwerk bestanden. Voor het gebruik van deze applicatie buiten uw netwerk volg de handleiding: Instellen VPN Android.

Benodigdheden

• Android apparaat
  • Wi-Fi verbinding of 4G
  • Gebruikersnaam (gebruikersnaam op de server)
  • Wachtwoord (Wachtwoord van uw account op de server)
  • IP adres van uw server (na te vragen bij uw IT-verantwoordelijke of Onlinq)
  • Indien u extern bent: VPN verbinding

Stappen

1

Download van Es File Explorer

Download de applicatie: Es File Explorer in de Play Store.

Handleiding stap 1
2

Selecteren van Netwerk

Bij het openen van deze applicatie ziet u links bovenin 3 strepen onder elkaar. Klik hierop en kies voor Netwerk - > LAN.

Handleiding stap 2
3

Toevoegen van LAN-verbinding

Als u voor de optie: LAN heeft gekozen, ziet u rechts bovenin de knop: Nieuw. Klik hierop.

Handleiding stap 3
4

Invoeren van gegevens

Voer de volgende gegevens in voor een succesvolle connectie:

• Server: IP adres van uw server
  • Gebruikersnaam: Uw gebruikersnaam op de server
  • Wachtwoord: Uw wachtwoord op uw server
  • Weergeven als: Hiervoor mag u een optionele naam aangeven

Druk op "OK" na.

Handleiding stap 4
5

Selecteren van uw server

In het volgende scherm ziet u een icoon met daarin het IP-adres van uw server. Klik hierop om te navigeren binnen uw mappen en bestanden op uw server.