Dagelijks nog steeds velen bedrijven slachtoffer van virussen

Virussen, malware of phishing-mails. Tegenwoordig worden deze inbraakmethodes steeds slimmer om op jouw computer in te breken. Op het moment dat een virus zich op jouw computer bevindt, kan het voorkomen dat iemand op je computer meekijkt om belangrijke data zoals bankgegevens te achterhalen of dat er bestanden worden vergrendeld.

Het klinkt als een nachtmerrie en dagelijks worden er nog steeds honderden gebruikers slachtoffer van dit soort activiteiten. Gelukkig is het besef bij de gebruiker dat de computer goed beveiligd moet zijn. 

Onvoldoende bescherming met Windows Defender 

Echter heerst vaak de veronderstelling dat het pakket Windows Defender, wat gratis bij een Windows PC wordt meegeleverd, voldoende bescherming biedt tegen virussen. Microsoft investeert al jaren in prachtige goedwerkende producten, zoals Windows 7 & 10, Outlook, Word en Excel. Maar de antivirusbeschermer is niet het hoofdproduct van Microsoft. Aangezien virussen elke dag slimmer worden en Microsoft hier geen focus op legt is het mogelijk dat Windows Defender achter de feiten aanloopt waardoor deze niet de gewenste bescherming biedt.

Veiliger werken met F-Secure

F-Secure, een betaald antivirus programma, biedt wel de juiste bescherming. Dagelijks worden er nieuwe dreigingen onderzocht waar de applicatie continu op wordt aangepast. Hierdoor zijn jouw computer en bestanden optimaal beveiligd. Het is niet mogelijk om een complete garantie te geven dat je computer niet wordt “gehackt”, maar met F-Secure maak je het de hackers wel zeer moeilijk om in te breken op de computer. Met Windows Defender is dit vaak vele malen gemakkelijker.

Voordelen:

  • F-Secure speelt beter in op virussen die slimmer worden
  • F-Secure neemt functies op jouw computer over zoals firewall, e-mailscanner en browserbescherming 
  • Eenvoudig te installeren
  • Compleet in beheer door Onlinq (mits deze bij ons wordt aangeschaft) 

Nog geen F-Secure en neem je liever geen risico? Neem contact met ons op voor advies op maat.