Vernieuwing server en kantoorautomatisering

Verzoek klant

Pittens Assurantiën wenst het computernetwerk te vernieuwen. De bestaande serveroplossing en computers waren inmiddels 5 jaar oud en beschikten nog niet over een recente versie van Windows. Onlinq werd gevraagd deze vernieuwing te realiseren.

Realisatie kantoorautomatisering

Verkenning

Onlinq is gestart met het in kaart brengen van de gebruikte software. Hierbij werd duidelijk dat Pittens Assurantiën gebruik maakt van Unit4 en Efdécé software voor het beheren en afsluiten van verzekeringen en hypotheken. 

Implementatie nieuwe server

Samen met een partner met specifieke kennis van deze bedrijfssoftware hebben wij het netwerk vernieuwd op basis van onze 1A serveroplossing en Windows 10 Desktops. 

Desktop pc's

Doordat de bestaande pc's inmiddels waren afgeschreven zijn deze ook vernieuwd. Dit gaf de gelegenheid direct voor de nieuwste generatie pc's te kiezen op basis van Windows 10. De keuze viel hierdoor al snel op de kleine maar krachtige Intel NUC pc's. 

Mailmigratie

Voor een dienstverlenende organisatie als Pittens Assurantiën is het uiteraard noodzakelijk om makkelijk bij elkaar afspraken te kunnen inplannen en dit inzicht met elkaar te delen. De voorkeur ging uit om hiervoor Outlook te gebruiken. Er is daarom gekozen om de mail te migreren van het oude systeem Zarafa naar Microsoft Office 365. 

Michiel Pittens van Pittens Assurantiën - Hypotheken
Ter vervanging van ons computernetwerk zijn we in contact gekomen met Onlinq. Vanaf het eerste contact is alles heel voorspoedig verlopen. Onlinq is snel en deskundig en denkt mee in oplossingen. Onlinq is een bedrijf dat wij zeker kunnen aanraden.
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op