Hybride serveroplossing (Cloud & Lokaal) incl. VoIP

Verzoek klant

BWP B.V. in Utrecht biedt consultancy en projectmedewerkers om informatie bij organisaties in de financiële sector effectiever en efficiënter te ontsluiten. Doordat vrijwel alle medewerkers op locatie van opdrachtgevers werken is het van belang dat zij altijd en overal toegang hebben tot de IT-omgeving van BWP. BWP vroeg Onlinq hoe zij de infrastructuur het beste kon organiseren.

Realisatie door Onlinq

Hybride serveroplossing

Onlinq heeft een hybride serveroplossing gerealiseerd voor BWP. Dit resulteert in een volledige cloudomgeving gehost in een datacenter in Nederland. Daarnaast heeft Onlinq er voor gezorgd dat er vanuit de bedrijfslocatie in Utrecht een continue verbinding actief is naar deze cloud omgeving. Hoewel alle data in het datacenter staat, is door deze verbinding de data toegankelijk alsof men lokaal werkt.

Er is gekozen voor een hybride oplossing omdat 95% van de medewerkers extern werkt. Medewerkers moeten daarom niet gehinderd worden door eventueel een beperkende internetsnelheid op kantoor. Een verbinding naar een datacenter zorgt ervoor dat de snelheid maximaal is. 

Glasvezel voor snelle en permanente verbinding tussen kantoor en cloud

Doordat er op kantoor in Utrecht een glasvezelverbinding is aangelegd, kan vanuit Utrecht ook snel gewerkt worden op de server. Door een continue verbinding tussen cloud en lokaal, kan ook iedereen op kantoor snel werken. 

Back-up

De data die op de server staat opgeslagen wordt iedere nacht bovendien gebackupt op een andere server in het datacenter. Zo is de data maximaal beveiligd.

Bellen via voip levert forse kostenbesparing op

De server in de cloud fungeert naast applicatieserver voor bedrijfstoepassingen en data, ook als VOIP telefonieserver. Hierdoor bespaart BWP aanzienlijk op de telefoonkosten. Naast de glasvezelverbinding is immers geen traditionele telefonielijn of ISDN-lijn benodigd. Bovendien biedt VOIP vele extra functionaliteiten. 

Sjoerd Wadman van BWP B.V.
Sinds we zijn overgestapt naar Onlinq loopt onze kantoorautomatisering soepel. Als er al issues zijn worden die direct verholpen. Top!
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op