Google Ads voor Alloutdoor

Opdracht

Alloutdoor is leverancier van exclusieve tuinmeubelen en parasols van gerenommeerde Europese merken zoals Applebee, EMU, Solpuri en Glatz. Het bedrijf wordt met veel passie en vakkundigheid gerund door Henk en Jolanda. Middels een overkoepelende website, 3 diverse webshops en hun prachtige showroom in Oirschot bedienen zij zowel de Nederlandse als Belgische markt. 

Ruim enkele jaren geleden kregen wij de opdracht om de online vindbaarheid en zichtbaarheid van alle domeinen en merken te optimaliseren.

SEO en SEA voor een groter bereik

Om de websites in de organische zoekresultaten goed vindbaar te maken hebben wij een algehele SEO optimalisatie doorgevoerd. Van het correct vullen van de juiste zoekwoorden op SEO technisch belangrijke plaatsen zoals meta titles en description tot aan het verkleinen van afbeeldingen voor een snellere website. Kortom alle aspecten die een rol spelen bij een hogere positie in Google zijn gecontroleerd en waar nodig verbeterd. Omdat SEO een langer termijn strategie beoogt, de resultaten hebben pas na enige tijd effect, is er ook gekozen voor SEA in de vorm van Google Ads om zo direct invloed uit te oefenen op de vindbaarheid in de zoekmachine.   

Middels diverse campagnes bereiken wij mensen die zich nog in de beginnende fase van oriënteren bevinden en die vooral op generieke termen zoals “tuinmeubelen”, “tuinstoelen” en “luxe loungesets” zoeken. Met campagnes op basis van merknamen is Alloutdoor ook sterk aanwezig wanneer men al op specifieke termen zoals “EMU star stoelen” “Applebee tuinset” en “Jati & Kebon tuinset” zoekt.

Zowel display, tekst als shopping advertenties worden ingezet om de doelgroep op diverse manieren te bereiken. 

Extra omzet uit Google Ads  

De diverse campagnes zorgen voor een optimale vindbaarheid en zichtbaarheid van Alloutdoor. Door inzicht in de resultaten van afgelopen jaren is het zeer eenvoudig om de juiste beslissingen te maken. Hoewel alle campagnes bijdragen aan het algehele succes is een shopping campagne de absolute winnaar. Het afgelopen jaar heeft deze campagne een ROI (return on investment) van maar liefst 3300%. Een ongekend hoog rendement.

Nog niet actief met Google Ads? Of voldoet jouw website nog niet aan alle SEO belangrijke factoren? Dan laat jij misschien wel enorme kansen liggen. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

showroom van Alloutdoor
Onlinq is een top bedrijf waar wij als Alloutdoor Tuinmeubelen met een gerust hart onze internetmarketing aan uitbesteden.
Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op