Over Tom van Nunen

"The American dream" beleven, daar droomde Tom als kleine jongen van toen hij opgroeide. Opgroeiend in een gezin die het niet breed had leek dat een utopie. Verre vakanties zaten er voor het gezin niet in. Toch kwam zijn droom uit.

Hoewel niet gangbaar voor een hbo economiestudent zou hij zijn stage in Amerika doen. Na diverse sollicitaties en een lang visumaanvraagproces wist hij zijn doel in 1999 te bereiken en mocht hij voor een halfjaar naar de staat Oregon in Amerika. Daar heeft hij bij twee Amerikaanse families gewoond. Een ervaring die zijn passie voor Amerika alleen maar versterkte. Sindsdien keert hij bijna jaarlijks terug naar zijn lievelingsland. 

Toch is in zijn beleving Amerika niet alleen maar koek en ei. Gezondheidszorg is daar naar zijn mening beduidend slechter geregeld dan in Nederland. Ook de wapenregulering laat voor hem sterk te wensen over. Voor hem staat het land echter ook voor ondernemerschap, het najagen van je eigen doelen. 

"In Nederland mis ik vaak de passie. We mogen trots zijn op waar ons land momenteel staat. Desalniettemin springen we voor weinig zaken nog op de bres. In Amerika merk ik bij veel meer mensen een passie. Of het nu gaat om sociale aspecten in de samenleving of ondernemerschap, je komt deze passie overal tegen." Zijn Amerikaanse gastgezin stond dan ook aan de basis van zijn keuze om in 1999 samen met zijn partner Roy het bedrijf Onlinq te starten. "Ik merkte dat ik goed was in het vertalen van wensen naar techniek. Van enkele klanten gingen we al snel naar tientallen klanten. Ik denk dat dit komt omdat wij bij IT niet de techniek maar de klant centraal stellen. Wanneer je de klant centraal stelt denk je automatisch in oplossingen. Dat probeer ik ook uit te dragen naar de rest van ons team."

Welk doel heeft Tom nu voor ogen? "Onlinq op de kaart zetten en zorgen dat het ook zonder mij allemaal lekker loopt. Zodat ik ontspannen in Amerika vakantie kan houden", vult hij met een lach aan. "Want laten we wel zijn, we werken om te leven en er is ontzettend veel moois te ervaren in de wereld. En al dat moois vind ik samenkomen in dat ene land aan de andere kant van de oceaan."

Een afspraak met Tom? Neem direct contact met hem op!