Over Roy Vissers

Als we Roy spreken is hij net terug van een motorrit. “Het is heerlijk om je hoofd even helemaal leeg te rijden”, zegt hij. “Je bent zo intensief bezig met het verkeer, de omgeving en met de motor zelf dat je eigenlijk geen tijd hebt om te malen. Al doe ik mijn werk elke dag weer met veel plezier hoor!”, lacht hij.

Begin 2012 nam Roy afscheid van zijn baan bij de multinational Océ waarvoor hij ruim tien jaar heeft gewerkt. “Ik ben begonnen als planner en vervolgens de applicatie waarmee de servicedivisie werkte gaan beheren. Eerst voor Nederland, later voor alle Europese landen. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in het analyseren van processen, functionaliteiten uitwerken en afstemming zoeken met de gebruikers binnen de organisatie. Zeer waardevolle competenties waar ik tot op de dag vandaag nog veel profijt van heb.”.

Aanvankelijk is Roy samen met Tom in 2000 reeds met Onlinq begonnen. “We zijn gestart uit een liefde voor IT en innovatie, toen al. We waren er eigenlijk al best vroeg bij met z’n tweeën.”, merkt hij lachend op. "Het ging met Onlinq zo goed dat ik uiteindelijk mijn baan heb opgezegd. En al snel konden we het team gaan uitbreiden."

We zien op de CV van Roy ook een horeca-achtergrond. We vragen hem hoe dat zit.
“Dat klopt.”, vertelt hij, “Ik heb geleerd voor chef-kok en heb daarvoor enkele jaren in België op school gezeten. Een van de mooiste en leukste periodes van mijn leven. Al kwam ik er later achter dat de werktijden niet ideaal zijn.”. “Maar,”, geeft hij toe, “in mijn huidige functie kan ik ook veel creativiteit kwijt en begeleid ik de klanten van het begin tot het eind tijdens de ontwikkeling van hun websites en applicaties. Ontzettend waardevol en leuk om mee te maken. De passie van andere ondernemers maakt mij altijd weer enthousiast.”.

De tijd zit er bijna op. Nog even terug naar die mooie, glimmende motor (Yamaha FJR1300, red.) die naast hem staat. Ook een oude passie? “Nee, toch niet. Ik heb pas een paar jaar geleden mijn motorrijbewijs gehaald. Al had ik dat eigenlijk tien jaar eerder moeten doen.”, sluit hij het gesprek lachend af. 

Een afspraak met Roy? Neem direct contact op!