Hoe zet ik een video conference op met Zoom

Deze instructie legt uit hoe u een account aanmaken, Zoom installeert en een video conference opzet.

Zoom is een gratis programma die u in staat stelt om een video conference op te zetten.

Benodigdheden

• Computer
  • Zoom account (wordt beschreven)
  • Internet verbinding
  • Webcam/Microfoon

Stappen

1

Website

Ga naar https://zoom.us/ en klik op 'SIGN UP, IT'S FREE'

Handleiding stap 1
2

Sign Up

Geef uw e-mailadres in bij 'Your work email address' en klik op 'Sign Up'

Handleiding stap 2
3

Bevestiging

U krijgt een mail met een bevestigingsknop om uw account te activeren. Druk op deze link.

U wordt naar een pagina geleid om uw informatie in te geven.

Controleer uw Ongewenste mail als u geen mail ontvangt.

Handleiding stap 3
4

Accountgegevens

Geef de volgende gegevens in:

• Voornaam
  • Achternaam
  • Gewenste wachtwoord
  • Nogmaals gewenste wachtwoord

Klik op 'Continue' om door te gaan.

Handleiding stap 4
5

Andere gebruikers uitnodigen

In de volgende stap krijgt u de mogelijkheid om andere gebruikers om hun eigen account aan te maken.

Voer de e-mailadressen van de gebruikers in of klik op 'Skip this step' om dit over te slaan

Handleiding stap 5
6

Start Meeting now

U krijgt nu de mogelijkheid om een video conference op te zetten. Klik hiervoor op 'Start Meeting Now'

Handleiding stap 6
7

Downloaden

Klik op de optie 'download & run Zoom'

Een download wordt gestart. Nadat de download klaar is, klik op de download om Zoom te starten.

Handleiding stap 7
8

Zoom

Zoom is succesvol gestart en u heeft nu de mogelijkheid om uw 'Invitation URL' of 'Meeting ID' te delen.

Degene waarmee u uw ID deelt, kan deze instructie volgen om verbinding te maken met uw video conference

Handleiding stap 8
9

Zoom voor iPhone

Het is ook mogelijk om de app 'Zoom' te downloaden voor uw iPhone. Zoek "Zoom" in de app store en download/installeer de app.

Kies voor 'Sign In' om met uw account in te loggen. Op deze manier kunt u een verbinding tot stand brengen. Gebruik hiervoor de knop 'New Meeting'.

Deel vervolgens uw 'Meeting ID' en wachtwoord. Degene waarmee u uw ID deelt, kan deze instructie volgen om verbinding te maken met uw video conference