Configuratie Google Drive voor Windows

Deze handleiding beschrijft hoe u Google Drive configureert op een Windows PC.

Benodigdheden

• Windows-pc
  • Internetverbinding
  • Gebruikersnaam
  • Wachtwoord

Stappen

1

Open Backup and Sync voor Windows

Nadat de installatie succesvol is afgerond, dient u deze applicatie te openen.

Rechts onderin naast uw klok, ziet u een witte wolk met een pijl naar boven. Klik hier met de rechter muisknop op en kies voor 'Inloggen'

2

Gmail e-mailadres

Geef in het aanmeldscherm uw Gmail e-mailadres in en klik op 'Volgende'

Handleiding stap 2
3

Wachtwoord

Voer vervolgens uw wachtwoord in en klik op 'Inloggen'

*Vink de optie 'Ingelogd blijven' aan

Handleiding stap 3
4

Mijn Computer

Geef de mappen op die u wilt back-uppen naar de webomgeving van Google Drive.

Selecteer de uploadgrootte van uw bestanden.

Indien u kiest voor 'Hoge Kwaliteit', krijgt u onbeperkte opslag. Kiest u voor 'Oorspronkelijke kwaliteit', krijgt u 15GB van Google Drive.

Nadat u klaar bent met de keuze, kies voor 'Volgende'

Ons advies: Kies voor 'Hoge Kwaliteit'

Handleiding stap 4
5

Bestanden synchroniseren

De laatste stap geeft u de keuze om bestanden vanuit uw Google Drive te synchroniseren naar uw Windows PC.

Geef de keuze of u alles wilt synchroniseren of aantal geselecteerde mappen.

Na deze keuze kiest u voor 'Starten'

Handleiding stap 5
6

Google Drive

Vervolgens wordt een scherm geopend waarin uw Google Drive bestanden staan.

Indien u veel bestanden heeft om te synchroniseren, kan deze map nog leeg zijn. Op de achtergrond is de synchronisatie nog bezig.

Handleiding stap 6
7

Bestanden downloaden

Het is mogelijk om deze bestanden naar een externe harde schijf oid. te kopiëren.

Volg hiervoor onderstaande instructie.

Download Google Drive bestanden