IMAP mailbox instellen op uw MAC

Deze handleiding beschrijft hoe u uw Onlinq IMAP e-mailaccount kunt toevoegen op uw MAC. In deze handleiding wordt de standaard mail applicatie van de MAC gebruikt.

Benodigdheden

• Een MAC PC
  • Uw e-mailadres (is tevens uw gebruikersnaam)
  • Uw wachtwoord

Stappen

1

Open Mail

Klik in uw taakbalk op 'Mail' om de mailapplicatie te openen.

2

Mail-accountaanbieder

Indien dit het eerste mailaccount is die u instelt op uw MAC, zult u direct te vragen krijgen om de mail-accountaanbieder te selecteren. Kies voor 'Andere Mail-account' Klik vervolgens op 'Ga door'

Gaat het hier om het toevoegen van een mailaccount op een bestand mailprofiel, dient u eerst naar 'Mail - Accounts - Voeg andere account toe'

Handleiding stap 2
3

Informatie

In het volgende scherm geeft u de volgende gegevens in:

• Naam (uw eigen naam)
  • E-mailadres (Uw e-mailadres
  • Wachtwoord (Wachtwoord horend bij het e-mailadres)

Klik vervolgens op 'Log in'

Handleiding stap 3
4

Overige instellingen

U zult de melding krijgen dat controle is mislukt.

Voer in het scherm de missende gegevens in:

• Gebruikersnaam (Uw e-mailadres)
  • Type account (POP)
  • Server inkomende e-mail: s01.onlinqserver.nl
  • Server uitgaande e-mail: s01.onlinqserver.nl

Kies vervolgens nogmaals voor 'Log in'

Handleiding stap 4
5

Succesvol

Indien u geen melding krijgt, is uw mailaccount succesvol toegevoegd.