IMAP Gmail mailbox toevoegen in Outlook

Deze handleiding beschrijft hoe u een Gmail mailbox kunt toevoegen aan uw Outlook.

Benodigdheden

• Outlook
  • Gmail
  • Mobiel
  • Uw Gmail e-mailadres
  • Uw Gmail wachtwoord

Stappen

1

Outlook

Open uw Outlook applicatie en klik op 'Bestand'

Handleiding stap 1
2

Account toevoegen

Klik vervolgens op 'Account toevoegen'

3

E-mail adres

Geef uw email adres in, klap de optie 'Geavanceerde opties' open en vink 'Ik wil mijn account handmatig instellen' aan. Klik vervolgens op 'Verbinding maken'

4

Accounttype kiezen

Selecteer in dit scherm voor 'Google'

5

IMAP Accountinstellingen

Neem de instellingen over als in het schermafdruk en kies voor 'Verbinding maken'

Handleiding stap 5
6

Er is iets misgegaan

U krijgt de melding dat iets mis is gegaan, dit is correct.

Handleiding stap 6
7

Gmail webapp

Open vervolgens uw browser en navigeer naar uw Gmail webapplicatie (https://gmail.com)

Log in indien u dit nog niet heeft gedaan.

Handleiding stap 7
8

Controleer mobiele nummer

Tijdens het proces om een connectie op te zetten tussen Gmail en Outlook, wordt er meerdere malen een verificatiecode naar uw mobiele nummer gestuurd.

Controleer daarvoor of uw mobiele nummer correct is ingegeven.

Om dit te controleren, navigeer u naar uw Gmail en vervolgens op de menu knop. Klik vervolgens op 'Mijn account'

Handleiding stap 8
9

Inloggen bij Google

Klik op 'Inloggen bij Google' in de kader 'Inloggen en Beveiliging'

Handleiding stap 9
10

Opties voor accountherstel

Scroll naar onder naar de optie 'Opties voor accountherstel' en controleer uw 'Telefoonnummer voor herstel'

Indien deze incorrect is, klik op uw telefoonnummer om deze te wijzigen.

Handleiding stap 10
11

Inloggen en beveiliging

Blijf in hetzelfde scherm 'Inloggen en beveiliging' en klik op 'Authenticatie in twee stappen'

Handleiding stap 11
12

Uw account beveiligen

Kies voor 'Aan de slag' om dit proces te starten.

Handleiding stap 12
13

Inloggen

Er wordt gevraagd om uw wachtwoord, geef deze in.

Kies vervolgens voor 'Volgende'

Handleiding stap 13
14

Verificatiecode 1

Uw mobiele nummer wordt weergegeven.

Kies hoe u uw verificatiecode wilt ontvangen en kies voor 'Verzenden'

Handleiding stap 14
15

Verificatecode 2

U krijgt op uw mobiel een code binnen. Geef deze op en klik 'Volgende'

Handleiding stap 15
16

Authenticatie

het 'authenticatie in twee stappen' proces is voltooid. Ga naar de vorige pagina om een appwachtwoord aan te maken.

Handleiding stap 16
17

App-wachtwoorden

Scroll naar onderen tot de optie 'App-wachtwoorden' en klik hierop.

Handleiding stap 17
18

Verificatiecode 3

Nadat u nogmaals bent ingelogd, krijgt u een verificatiecode begint met een G binnen op uw mobiel.

Voer deze in en klik op 'Volgende'

Handleiding stap 18
19

Wachtwoord genereren

Geef in het volgende scherm dat u een email wachtwoord wilt genereren voor een Windows-computer.

Klik vervolgens op Generen.

Handleiding stap 19
20

Gegeneerd app-wachtwoord

U krijgt een wachtwoord voor uw Outlook applicatie.

Noteer dit wachtwoord.

Klik vervolgens op 'Gereed'

Handleiding stap 20
21

Gmail instellingen

Navigeer terug naar uw Gmail en klik op de tandwiel.

Kies voor 'Instellingen'

Handleiding stap 21
22

Doorsturen en POP/IMAP

Klik op de tab 'Doorsturen en POP/IMAP'

Handleiding stap 22
23

IMAP inschakelen

Controleer of IMAP staat ingeschakeld.

Indien dit niet het geval is, veranderd u de status naar 'Ingeschakeld'

Klik vervolgens op 'Wijzigingen opslaan'

Handleiding stap 23
24

Wachtwoord invoeren

Keer terug naar uw Outlook applicatie waar de melding staat dat er iets mis is gegaan.

Klik op 'Opnieuw'

Geef vervolgens het wachtwoord op die u eerder in deze instructie diende te noteren.

Handleiding stap 24
25

Account is ingesteld

U krijgt de melding dat het account is ingesteld en klaar is voor gebruik.

Handleiding stap 25