Clean Out Your Computer Day

Vandaag is "Clean Out Your Computer Day". Op deze dag staat het opschonen van je computer centraal. Wie herkent zich nou niet in een vol bureaublad of een mappenstructuur die ooit heel slim leek maar dat niet meer is. Vandaag is dus een mooi moment om dit eens aan te pakken!

Waarom opschonen?

Het regelmatig ordenen van het bureaublad, verwijderen van overbodige bestanden zorgt voor overzicht, rust en voldoende schijfruimte. Dit laatste vergroot de levensduur aanzienlijk waardoor jouw computer langer optimaal blijft draaien. Ook goed voor de kosten dus.

Last van een overvol bureaublad? Dagelijkse speurtocht naar dat ene Word document of mailtje? Of  een trage computer met beperkte schijfruimte? Dan is het vandaag tijd voor de “grote schoonmaak”. 

Tips voor de “grote schoonmaak”

  • Blader eens door alle mappen om te controleren welke bestanden verwijderd kunnen worden.
  • Creëer overzicht met extra (sub)mappen en versleep daar de juiste bestanden naartoe. Bestanden die je nooit gebruikt maar niet verwijderd mogen worden kun je bijv. in een submap “archief” plaatsen. 
  • Maak een back-up van je computer, ook dit is een onderdeel van “opschonen”. Lees hier de instructie.
  • Controleer of mails verwijderd mogen worden. Ook mails nemen ruimte op de harde schijf in beslag. Kijk hier voor ondersteuning.

Eenvoudig bestanden verwijderen? 

Windows heeft een tool, genaamd ‘Schijfopruiming’ waarmee je in één klik je “Prullenmand” en/of “Tijdelijke bestanden” kan opruimen. Daarnaast zijn er op het internet ook verschillende tools te vinden, zoals “Treesize” ( www.jam-software.com/treesize_free/ ) die inzicht geven over hoe groot een bepaalde map daadwerkelijk is. Treesize laat ook systeemmappen zien. Gooi dus alleen data weg waarvan je deze echt niet nodig hebt. Uiteraard wil je voorkomen dat je computer niet meer start. 

Neem je automatisering van ons af? Vraag ons gerust even mee te kijken, dat geeft een gerust gevoel.